Du är här

2018-09-19

Relationer

För ca tio år sedan lämnade jag Hudiksvall för att flytta ihop med min fästman i Jakobsberg. Det innebar att jag ganska kort därefter tappade kontakten med mina vänner...

Det här med relationer är inte lätt. En stor del av mitt liv har jag haft ganska mycket vänner, mer eller mindre djupa såklart, men det har nog alltid funnits minst en nära vän. För ca tio år sedan lämnade jag Hudiksvall för att flytta ihop med min fästman i Jakobsberg. Det innebar att jag ganska kort därefter tappade kontakten med mina vänner.

Många saker spelar in i det. Bland annat avståndet men också att vi snart växte ifrån varandra. Valde olika vägar i livet och utvecklade olika intressen. Om några månader fyller jag fyrtio och känner att när det handlar om relationer så blir det svårare och svårare för mig. Jag blir mer och mer kräsen på vilka jag vill umgås med.

Idag lever jag ihop med min bästa vän. Vi delar i stort sett alla stora frågor som jag anser vara viktigast i livet, och det är framförallt att leva som en lär! Sedan är det ju det här med att leva med assistans som gör att jag inte har lika stort behov, som många andra, av att umgås med människor. Jag är aldrig själv på dagarna. Främst hjälper ju assistenter mig att leva det liv jag hade velat leva utan fysiska hinder. De är mina armar och ben men det är ofrånkomligt att inte bli vänner också, som diskuterar, delar åsikter osv. Mer eller mindre förstås. Det är ju inte så jämställd relation mellan assistent och kund, men ändå en relation.

Nyligen miste jag en nära vän som jag träffade i vuxen ålder. Relationen finns fortfarande kvar men frågan är hur länge. En vän som jag verkligen såg upp till och respekterade, en av de jag kan räkna på en hand, om ens det. Men som i det här fallet, när en nära vän inte går ihop med min sambo så blir det svårt. Mycket svårt. Så mitt val blir att vi i såda fall umgås utan min sambos närvaro, men det är ett val jag inte känner mig bekväm i.

Det är en stor sorg för mig att uppleva det här i vuxen ålder. Något jag önskade aldrig skulle hända men som nu har hänt. Livet tar de mest oväntade svängarna...

Fler blogginlägg

Scener ur hjärtat
2018-12-12

Scener ur hjärtat

"Malena lever som hon lär och det gör boken extra bra och hamnar högt  på min topp tio lista..."

Meningen med livet
2018-11-12

Meningen med livet

Självklart är det inte bara guld och gröna skogar nu men i det stora hela har mitt liv förändrats till något större...

Unghundskurs
2018-10-17

Unghundskurs

Tack vare att jag har assistans kan jag vara med på denna kurs och jag är så tacksam för det...