Du är här

2018-10-17

Unghundskurs

Tack vare att jag har assistans kan jag vara med på denna kurs och jag är så tacksam för det...

I går var det dags för den första lektionen av den efterlängtade Unghundskursen. Vi var åtta mattar, åtta hundar och fyra stycken av hundarna var Labradoodles som vår Nelson! Otroligt vilken populär ”ras” det blivit. Anledningen till att jag skriver ras inom citationstecken är för att Labradoodle inte är en ren ras, det är en korsning av pudel och labrador. I tävlingssammanhang som agility och lydnad, arrangerad av Svenska Kennelklubben, så kan en Labradoodle delta fast då till en extra kostnad. När det däremot handlar om utställningar (utseende) är de inte välkomna. Otroligt diskriminerande tycker jag men å andra sidan intresserar utseendetävlingar inte mig, varken hos människor eller djur!

Kursledaren är Sofia Angleby som Nelson och jag gått kurs för förut. En tjej som verkligen är proffsig och engagerad i det hon gör. Det smittar av sig och gör det så roligt. Det mesta som tas upp i denna kurs som kontakt, stanna i fart, inkallning, har vi tränat på förut men det behövs upprepas. Nelson, som nu är 1½ år och är tonåring i hundår, har svårt att koncentrera sig och om en uppmaning från mig eller hans omgivning inte passar honom för tillfället så skiter han helt sonika i det.

Jag älskar hundkurser, att träffa andra i liknade situation och lära mig nya saker även om allt inte är helt nytt så lär en sig alltid något. Tack vare att jag har assistans kan jag vara med på denna kurs och jag är så tacksam för det. Jag har svårt att utföra vissa av övningarna så min assistent får hoppa in ibland, som på bilden ovan, där vi gör en kontaktövning med Nelson.

Fler blogginlägg

Meningen med livet
2018-11-12

Meningen med livet

Självklart är det inte bara guld och gröna skogar nu men i det stora hela har mitt liv förändrats till något större...

Relationer
2018-09-19

Relationer

För ca tio år sedan lämnade jag Hudiksvall för att flytta ihop med min fästman i Jakobsberg. Det innebar att jag ganska kort därefter tappade kontakten med mina vänner...

Val 2018 - använd din röst!
2018-08-27

Val 2018 - använd din röst!

var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!?..