Du är här

2018-08-27

Val 2018 - använd din röst!

var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!?.. 

I år är det dags för val den 9 september. Sveriges nuvarande riksdag består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, och Sverigedemokraterna.

Att vi går och röstar visar att vi tar vårt demokratiska ansvar, vilket jag anser är vår skyldighet! Så vare sig det gäller riksdag, kommun eller landsting, rösta! Är det inget parti som faller dig i smaken så rösta blank, d.v.s. lämna valsedeln tom för att visa ditt missnöje. Men var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!? 

Osäker på vad du ska rösta på? Allra bäst är nog att läsa alla partiers partiprogram och ta reda på vad de har för ideologi. Det kan du göra på respektive partis hemsida. Känns det övermäktigt så gör helt enkel ett test på t.ex. Valkompassen. Därefter kanske du vill veta mer om vad de partier du hamnade närmast står för, innan du röstar.

Källa

https://www.val.se/val-2018/val-2018.html

https://valkompassen.svt.se/

 

Fler blogginlägg

Klimatstrejk!
2019-03-18

Klimatstrejk!

Greta Tunberg höll tal på Mynttorget där hon sa, ”Vi står inför en existentiell kris, den största krisen någonsin. Ni vet vilka ni är som har skapat den här krisen”.

Februari
2019-02-13

Februari

"Jag tror en får en bättre insikt till hur det är att leva med personlig assistans, inte bara ur kundens perspektiv utan även dennes närstående. Plus att en får inblick i komplexiteten i att jobba som personlig assistent..."

Mitt 2018
2019-01-07

Mitt 2018

"Att det pågår en global uppvärmning och att vi därmed får fler extrema väderhändelser är tydligt..."