Du är här

2018-08-27

Val 2018 - använd din röst!

var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!?.. 

I år är det dags för val den 9 september. Sveriges nuvarande riksdag består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, och Sverigedemokraterna.

Att vi går och röstar visar att vi tar vårt demokratiska ansvar, vilket jag anser är vår skyldighet! Så vare sig det gäller riksdag, kommun eller landsting, rösta! Är det inget parti som faller dig i smaken så rösta blank, d.v.s. lämna valsedeln tom för att visa ditt missnöje. Men var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!? 

Osäker på vad du ska rösta på? Allra bäst är nog att läsa alla partiers partiprogram och ta reda på vad de har för ideologi. Det kan du göra på respektive partis hemsida. Känns det övermäktigt så gör helt enkel ett test på t.ex. Valkompassen. Därefter kanske du vill veta mer om vad de partier du hamnade närmast står för, innan du röstar.

Källa

https://www.val.se/val-2018/val-2018.html

https://valkompassen.svt.se/

 

Fler blogginlägg

Relationer
2018-09-19

Relationer

För ca tio år sedan lämnade jag Hudiksvall för att flytta ihop med min fästman i Jakobsberg. Det innebar att jag ganska kort därefter tappade kontakten med mina vänner...

Lyssnarnas Sommarvärd
2018-08-13

Lyssnarnas Sommarvärd

"Jag ser framemot att komma igång med träning, jobb, hundkurs osv. och framförallt lite svalare väder"

Semester
2018-07-16

Semester

 "Själv tycker jag det är lite för mycket av det goda och klimatångesten gör sig påmind!"