Du är här

2018-08-27

Val 2018 - använd din röst!

var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!?.. 

I år är det dags för val den 9 september. Sveriges nuvarande riksdag består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, och Sverigedemokraterna.

Att vi går och röstar visar att vi tar vårt demokratiska ansvar, vilket jag anser är vår skyldighet! Så vare sig det gäller riksdag, kommun eller landsting, rösta! Är det inget parti som faller dig i smaken så rösta blank, d.v.s. lämna valsedeln tom för att visa ditt missnöje. Men var ingen ”soffliggare” (inte rösta) för då visar du att du inte bryr dig alls, och det gör du väl!? 

Osäker på vad du ska rösta på? Allra bäst är nog att läsa alla partiers partiprogram och ta reda på vad de har för ideologi. Det kan du göra på respektive partis hemsida. Känns det övermäktigt så gör helt enkel ett test på t.ex. Valkompassen. Därefter kanske du vill veta mer om vad de partier du hamnade närmast står för, innan du röstar.

Källa

https://www.val.se/val-2018/val-2018.html

https://valkompassen.svt.se/

 

Fler blogginlägg

Meningen med livet
2018-11-12

Meningen med livet

Självklart är det inte bara guld och gröna skogar nu men i det stora hela har mitt liv förändrats till något större...

Unghundskurs
2018-10-17

Unghundskurs

Tack vare att jag har assistans kan jag vara med på denna kurs och jag är så tacksam för det...

Relationer
2018-09-19

Relationer

För ca tio år sedan lämnade jag Hudiksvall för att flytta ihop med min fästman i Jakobsberg. Det innebar att jag ganska kort därefter tappade kontakten med mina vänner...